Fremtidens album

By June / 8 years ago
I arbejdet med EP'en Twilight Dreams eksperimenterede jeg bl.a. med alternative lyde fra mit klaver

Nogen gange elsker jeg bare når det regner om sommeren...  

To uger mere eller mindre konstant foran computeren. Heldigvis var det regnvejr en del af tiden, så jeg slap for den dårlige samvittighed over at sidde inde midt om sommeren (Det er som om det ligger dybt i os danskere, at man da skal være ude når vejret er godt, for vi ved aldrig hvornår det kedelige vejr vender tilbage...) Nogle af dagene var jeg også lidt småforkølet,  hvilket betød at jeg "desværre" måtte droppe de ture i fitnesscentret, jeg ellers havde planlagt.

Efter den første uge vendte solen tilbage og forkølelsen var på retur, men nu var jeg kommet så godt i gang, at jeg fortsatte med at holde mig mere eller mindre inden døre - og langt væk fra løberuter og træningscenter. Højst en lille spadseretur eller en hurtig dukkert fra klipperne ved Årsdale, når kadaveret trods alt begyndte at værke af for megen fysisk inaktivitet.

Åh, denne sjældne og helt ubeskrivelige luksus at have TID til at koncentrere mig om kun én ting ad gangen over flere dage...

Men HVAD var det så jeg brugte alle de mange sommerdage foran computeren til?? 

Et fuldlængde vinyl-album! 

Et album! Drømmen er et fuldlængde album, udgivet på LP (eller vinyl, som de unge nu til dags kalder det...). Målet er en udgivelse senest i 2019, hvor jeg fylder rundt!

En del af musikken er "mørkere" end det jeg har udgivet indtil nu. Nogle af teksterne er samfundskritiske, en af dem grænsende til det smådystopiske. Ikke oplagt P4-materiale, men ikke desto mindre en musikalsk side af mig, som mere og mere insisterer på at komme ud. Så jeg arbejder støt og roligt på sagen, lidt efter lidt, uden hensyn til kommercielle interesser.

Og jeg er begyndt at planlægge tid til Albummet med jævne mellemrum. Skrive det ind i kalenderen sammen med alle de andre projekter jeg har gang i. Der skal bare være tid til det!

Tid til at grave mig ned og eksperimentere. F.eks. med lyde fra den indvendige side af mit klaver eller olietanken ude i haven (ydersiden, dog!) og nogle af de mange software synthesizere jeg har i min computer...

Og så en dag, lige pludselig, er min første LP en realitet!

Her kan du høre et eksempel på den musik jeg har arbejdet med:  

Noget af tiden gik med at udforske alternative lydkilder. Her er det mit Brdr. Jørgensen pianette, som lægger indmad til mine eksperimenter.

I arbejdet med EP'en Twilight Dreams eksperimenterede jeg bl.a. med alternative lyde fra mit klaver

Her kan du høre en lille snas af Twisted and Blind, den demo jeg lige har brugt næsten to uger på. Blandt andet har jeg arbejdet på at integrere nogle af mine alternative klaver-lyde. Måske kan du høre et par af dem?


Vil du høre Twisted and Blind-demoen i sin fulde længde? Så skriv dig op på min VIP-liste herunder. Så får du både den + nogle tidlige versioner af Shooting Star fra det samme projekt. 


Så langt er jeg nået med Albummet

Update, marts 2021

Nu er den længe ventede udgivelsesdato en realitet! Fredag d. 26. marts kommer EP'en Twilight Dreams ud på alle streaming-tjenesterne og kommer til at indeholde i alt 5 sange. 

Så indtil videre må vinylen vente. Men hvem ved om denne EP ender med at blive den ene side af et fysisk album? Jeg er i hvert fald i gang med overvejelserne i forhold til en mulig "Twilight Dreams II" som så kunne blive pladens B-side. Lad os se hvad der sker. 

Update, maj 2019

Min runde fødselsdag fandt sted for en måneds tid siden. Så målet med at fejre det skarpe hjørne med et vinyl-album nåede jeg ikke. Det gør nu heller ikke så meget. Det som er allervigtigst er, at jeg er i gang. 

Og det første nummer fra projektet er kommet ud. Singlen, der ligger på diverse digitale platforme, hedder Shooting Star og havde release d. 30. april - og de næste 3 sange er på vej. Hvis alt går efter planen kommer de fire singler tilsammen til at udgøre en digital EP med titlen Twilight Dreams i slutningen af 2019 .  

Om det så på et senere tidspunkt ender med en vinyl-udgivelse - det vil vise sig.