Live musik i Udkantsdanmark!

By June / 8 years ago

Spil Dansk Dagen/Ugen er lige om hjørnet. Ved denne årlige fejring af dansk musikliv, skal jeg både spille i Jylland og på Bornholm.

På selve Spil Dansk Dagen, torsdag d. 29. oktober, samt dagen efter, har jeg endnu en gang fået B-Joe (guitar) og Sune Martini (bas) til at holde mig med herligt musikalsk selskab på Bornholm når vi afvikler Tour de Dagli’Brugs – Spil UdkantsDansk. Her besøger vi i løbet af 2 dage Dagli’ Brugsen i Snogebæk, Svaneke, Gudhjem, Pedersker og Nyker. Hvert sted spiller vi et sæt bestående af sange fra mit originale repertoire – med tekster på både dansk og engelsk. Man må nemlig gerne synge på udenlandsk, selvom det er Spil Dansk Dag. Det skriver jeg lidt om i et indlæg fra sidste års Spil Dansk Dag…

Tak til DPA – Danske Populær Autorer, Færgen samt Bornholms Regionskommunes Musik- og Teaterudvalg for støtte til disse koncerter!

Men allerede mandag d. 26. oktober går det løs! Her spiller jeg sammen med min kollega Thomas Thor (keyb) to koncerter for børn. Først på en skole i Herning og senere ved en hjemmekoncert i Viborg. (Bor du i Viborg kommune kan du vinde den koncert, som så kommer til at foregå hjemme hos dig selv!)

Projektet er helt nyt og repertoiret her består af sange skrevet af skolebørn. Sangene er blevet til i løbet af de år hvor vi hver især har arbejdet med sangskrivning på skoler som hhv. Huskunstner og KODA Skolekontakt. Blandt disse mange sange er nogle fine, små musik-perler. Behøver jeg at sige, at vi glæder os helt vildt til at komme i gang med at spille dem?!

Spil Dansk 2015 - Tour de Dagli' Brugs plakat - June Beltoft