Musikeren der blev væk

By June / 8 years ago
Den usynlige musiker

Den Forsvundne Musiker
Folk har ofte en forestilling om at musikere har et udadvendt liv rundt omkring på musik-scenerne. I følge marketingsguruerne skal dette selvfølgelig dokumenteres vidt og bredt på diverse sociale medier, så fans’ne kan følge med. Når man så pludselig er stille i en periode, så tror folk enten man er holdt op med at være musiker – eller de glemmer ligefrem at man eksisterer…

Den usynlige musiker

Men hey – jeg er her skam endnu!
Her på bloggen har der unægtelig været ret stille de sidste par måneder. Men på trods af radiotavshed kan der nu sagtens foregå ting og sager backstage. Det er måske i virkeligheden i de perioder der sker mest. Du ser det bare ikke, når mine opdateringer på Facebook er sjældne og det seneste blogindlæg på hjemmesiden er lagt op for 2-3 måneder siden.

Når tiden er til introverte sysler.
I det lille hus på Bornholm er der sange der skal skrives og musikalske udtryksformer der skal udforskes og skitseres. F.eks. arbejder jeg på et album. Ind til videre et “fritidsprojekt” hvor jeg primært fokuserer på det kunstneriske udtryk og sekundært på det salgbare. Jeg arbejder på det lidt her og der, når lejligheden byder sig, og så må tiden vise hvornår albummet er klar til udgivelse.

Og det, der bliver produceret i denne fase, er ikke nødvendigvis noget der skal offentliggøres. Ikke lige foreløbig, i hvert fald…

Kan man have en selektiv skriveblokering?
I den slags perioder er det ikke altid jeg lige får skrevet ud til Verden om det jeg har gang i. Eller… det vil sige jo, jeg får skrevet noget. Når jeg har en deadline til en ansøgning, får jeg den sendt i tide. Jeg har da også blogget på Børn og unge skriver sange, som er min anden hjemmeside. Bl.a. om et MGP-projekt nogle af mine elever er med i.

Men når jeg tænker på alle de mange idéer jeg rent faktisk har til blogindlæg og nyhedsbreve, kan jeg blive helt overvældet. For hvad skal jeg starte med og hvordan kommer jeg i den retning jeg gerne vil med det? Og her er det at den selektive skriveblokering sætter ind…

Alt det du ikke ser…
Nogle perioder kalder desuden på reflektion: Hvilken retning er jeg på vej i? Hvilken retning ønsker jeg at tage? Hvordan matcher min aktuelle situation med det jeg gerne vil? Og allervigtist: Hvilke beslutninger skal jeg træffe?

Sådan er det vel for os allesammen. Ind i mellem har vi vel alle brug for at stoppe op og gøre status – og foretage de fornødne justeringer, så man kan komme videre i den retning. Det er dér jeg har været i den senere tid. Der justeres og rettes til og så kører vi igen – også udadtil.

Det samme gælder når nye projekter er i støbeskeen. Der brainstormes, idé-bearbejdes og netværkes indtil den lille ny er klar til at blive præsenteret for Verden. Pt. arbejder jeg på et par stykker af slagsen – og når tiden er inde skal I nok få det at vide.

Så vi ses derude, lige pludselig og inden længe!
Hilsner fra Den (periodevis) Forvundne Musiker