Den dvaleramte musiker vågner op

By June / 7 years ago
June Beltoft, lejlighedsvis på klaver

“Alt føles som tomgang, jeg rykker ikke…” (Citat fra en hit-sang af Shaka Loveless)

Kan du genkende dén følelse? Jeg kan godt…

Forleden nat havde jeg en drøm: Jeg deltog i en slags jam-session, hvor jeg satte mig ved klaveret og spillede med. Jeg spillede nogle små, melodiske og lyriske ting, bare sådan fra hoften. Det faldt i flere publikummers smag og efterfølgende fik jeg tilbudt et solo-spillejob. Spillejobbet var om 2 uger og efterhånden gik det i al sin angstprovokerende gru op for mig, at man forventede at jeg spillede 3 sæt – kun på klaver! Ingen guitar og uden sang til!! Nu er der bare den lille detalje, at jeg jo ikke er pianist. Jo, altså, jeg spiller da OK klaver til husbehov og jeg har da også skrevet et par sange hvor jeg akkompagnerer mig selv på klaver. Men derfra og så til at fylde tre timer ud med pianistiske lækkerheder – og med alt for kort varsel! Så det stressede jeg så over i drømmen indtil jeg vågnede…

June Beltoft, lejlighedsvis på klaver

Jeg elsker ellers at spille på mit Brdr. Jørgensen-pianette (Foto: Kristian Kirk Mailand)

Denne drøm ser jeg som en klar indikator på, at der er noget, der ikke spiller helt optimalt i mit liv i øjeblikket. Det sidste halve års tid har jeg været en del mere indadvendt end jeg plejer. Ingen spillejobs i kalenderen, har heller ikke gjort noget videre for at få det. Et blogindlæg i ny og næ, men slet ikke så ofte som jeg egentlig gerne vil. Nyhedsbreve til min mailingliste har jeg fået sendt 0 af. Griber ind i mellem guitaren i et halvhjertet forsøg på at skrive på nogle påbegyndte sange, men det er som om der ikke rigtig er hul igennem til ”kilden”…

Idéer har jeg ellers nok af. Kan sagtens brainstorme mig frem til spændende projekter, som jeg skriver ind i kulørte mind maps. Men det er nærmest bare blevet en overspringshandling, for jeg rykker ikke rigtig på noget af det

Fra starten har min indadvendthed været selvvalgt. Lysten manglede. På den private front, er der ting som til stadighed kræver min opmærksomhed og mit fokus, og til at begynde med brugte jeg det meste af min energi på dét. Nu er jeg så nået til et punkt hvor jeg må erkende, at det ene hverken kan eller skal udelukke det andet. Det kan gå an (og kan være nødvendigt) i kortere perioder, men i længden holder det ikke.

For så kommer mit liv ud af sync – og dér har jeg været før! (Det skrev jeg i øvrigt en sang om…) Det sker, når jeg kommer for langt væk fra mine kreative sider, når jeg glemmer at ”vande haven”. Det viser sig i form af genkendelige og mærkbare fysiske symptomer jeg ikke kan sidde overhørig. Herfra er der kun én vej frem, nemlig at komme op på hesten og begynde at udtrykke mig selv igen. På skrift og i toner. Og så skal der nok komme hul igennem. For det skal der bare være!

Og hey, så er det heller ikke værre. Ingen er døde eller kommet til skade. Tværtimod er jeg og mine kære i dén grad i live! Hvilket jeg er taknemmelig for hver eneste dag. Som bølger på havet har livet det bare med at gå op og ned. Og selvom bølgedalene kan opleves som trælse når man er nede på bunden, så er det jo alt andet lige bevægelserne i livet der giver en noget at fortælle om. Og skrive sange om.

Som nu for eksempel sangen Out Of Sync. Den skrev jeg for nogle år siden, da jeg var på grænsen til at knække sammen af stress. Jeg vil gerne gå lidt mere i dybden med baggrunden for den sang, men det vil nok kræve lidt selvstændig spalteplads. Så den tager vi en anden gang.

Out Of Sync vil dog snart blive sendt ud til fri download, helt eksklusivt til dig, som er medlem af min mailingliste (Jeps, jeg skriver ud via dén kanal igen meget snart!) I den kommende periode deler jeg nemlig ud af mit bagkatalog til mine VIP’s.

– Og hvem er så dine VIP’s?, spørger du måske spændt.

Jo altså:
Mine VIP’s er alle jer, som på et eller andet tidspunkt har skrevet jer op på min mailingliste – og dermed har join’et min fanklub. Alt for længe er I blevet forsømt, så nu vil jeg gerne hygge lidt om  jer:

Så fra juli måned introducerer jeg Månedens Sang, hvor jeg sender nyhedsmails ud med link til en udvalgt sang fra mit bagkatalog, som du bare kan downloade direkte fra din mailbox. Og til en start bliver det, helt oplagt, Out Of Sync.

Hvis du ikke allerede er medlem, er du hjertens velkommen til at blive det: Meld dig til her. Ved den manøvre får du i tilgift sangen Wonder som velkomstgave.

Alt for nu. Vi høres ved. Snart!