Den hurtigste knallert på havnen

By June / 4 years ago
Det' tanken der tæller. En sang fra Udkants-Danmark af singer-songwriter June Beltoft

Et (måske) sandfærdigt drama i UdkantsDanmark: 

Det' Tanken der Tæller 
Mærk hvordan dit hjerte spræller 
To sårbare hjerter 
Som en blues fra et ustemt klaver 
Lige nu, lige her 

Er du gammel nok til at huske denne her?  

Før jeg viser dig videoen med sangen Det' Tanken der Tæller, skal vi lige på et lille nostalgi-trip...

Smørumnedre i 1980'erne, blev stedet hvor jeg tilbragte størstedelen af mine formative år. Dengang var det strengt forbudt at køre på knallert på de stistystemer der forbandt de forskellige villa- og rækkehuskvarterer. Det vidste "de store drenge" i byen ikke. Eller måske var de bare ligeglade. I hvert fald ræsede de på ulovlig visrundt på deres knallerter af det legendariske mærke Puch Maxi og gjorde cykelstierne usikre.

Grøn, selvfølgelig!

Og så hang de ud i grillbaren nede i Centret. Her fordrev de tiden med at æde pomfritter og spille på arcade-spillemaskinen, der var klemt inde i et mørkt og skummelt hjørne bagest i lokalet. Jeg gik altid i en stor bue uden om grillen. Jeg var ikke helt tryg ved de der knallert-typer der stod og kæftede op i deres læderjakker og med visir for styrthjelmen, så de lignede rumvæsner. Eller rockere...! 

Hvis du er gammel nok, ved du helt sikkert hvad jeg taler om! Måske har du ligefrem selv drønet rundt og spillet sej på sådan en racer? 

Nå, men... Da jeg flere år senere fandt på at flytte til Bornholm kunne jeg konstatere, at Puch Maxi stadig var en ting ude ved Østfronten. Endda med fancy ekstraudstyr i form af en tilsyneladende obligatorisk plastic-mælkekasse på bagagebæreren. Og det var ikke kun de unge der kørte knallert.

Det er næsten 20 år siden nu. Siden jeg landede på klippeøen, er de fleste af dette prægtige køretøj vist røget til skrot. Ud over nogle få velholdte eksemplarer, der nu nyder deres otium som dyre, blankpudsede samlerobjekter for veteran-entusiaster, der for længst er holdt op med at hænge ud på grillen og spille smarte. 

Nu om stunder er det nogle mere scooter-agtige knallerter man kører rundt på. Faktisk var jeg en overgang selv medejer af sådan én af mærket PGO. Måske er det derfor der kom en PGO-knallert med i denne her sang. Eller også er det fordi PGO rimer på de gummisko vor helt i sangen tager på inden han svinger sig i sadlen på sit trofaste køretøj.

Eller måske er det bare fordi den sang jeg vil præsentere for dig, foregår ude på bøh-landet et sted i Udkants-Danmark... 

Det' tanken der tæller 

Hun passer kiosken
på den lokale tankstation
Sælger sodavand, chips og smøger
og måner af citron
Han har kendt hende lige fra skoletiden
og har været vild med hende lige siden
den dag hendes familie kom hertil...

Fra før Farmer-dating var en ting 

Handlingen finder sted på den lokale tankstation et sted i Udkants-Danmark. Stedet hvor man kan forsyne sig med livsvigtige fornødenheder som sodavand, chips, cigaretter, frysepizzaer og citronmåner.

Hovedpersonen er en genert og nok også lidt ensom fyr i en ikke nærmere defineret alder. Hans mission er, at invitere sin udkårne over på grillbaren. Noget han har taget tilløb til i meget lang tid. 

Han parkerer PGO'en ved tanken. Går ind i butikken. Finder de varer han skal købe (han skal jo have et påskud for at gå derind). Lægger varene på disken. Rømmer sig. Mærker varmen stige op i kinderne. Mærker halsen der snører sig sammen... 

Mon han får det sagt til hende denne gang? 

Find ud af det, når du lytter til sangen Det' Tanken der Tæller herunder:

Skal jeg komme og spille sangen for dig i din stue?

Som du kan se, spiller jeg her i hjemlige omgivelser. Hjemmekoncerter er nemlig gået hen og blevet en ting - ikke mindst i Udkants-Danmark, hvor der godt kan være langt til spillestederne. 

Se her hvordan du arrangerer en hjemmekoncert...