Book en online-koncert

By June / 4 years ago
Live-streamet online-koncert med singer-songwriter June Beltoft

Corona Special - garanteret smittefri live-koncert online! 

Når du ikke kan komme ud og lytte til musik - så lad musikken komme til dig. Og endda helt uden risiko for at blive smittet med covid-19 og andet snavs. Når du booker en online-koncert får du nemlig koncerten leveret direkte i din stue via din internetforbindelse. 

Mens Danmark var nedlukket som følge af corona'en, spillede jeg nogle online-koncerter, som publikum streamede via Facebook. Og nej - det er selvfølgelig ikke helt ligesom at tage ud og spille for et publikum, hvor vi sidder over for hinanden. Med alt hvad det indebærer af kommunikation via gensidig øjenkontakt, ansigtsmimik og kropssprog. Men i en situation som denne, hvor det bare ikke er en mulighed at spille koncert ude i byen (eller hjemme i folks stuer), så er løsningen med en live-streamet online-koncert faktisk et glimrende alternativ. 

Faktisk var det ganske sjovt og hyggeligt at få lejlighed til at afprøve dette format. Og jeg gør det gerne igen, hvis nogen hyrer mig til det. For selvom jeg igen er ude og spille for et rigtigt IRL-publikum i mindre skala, så er der desværre stadig mange rundt omkring, som er sårbare over for smitte og derfor er nødt til at holde sig hjemme. Så i dette indlæg kommer jeg med nogle forslag til hvordan en online-koncert kan arrangeres.

June fra RimRaketten - også musik for børn: 

I denne tid har mange af jer nok et mere afslappet forhold til børns tid foran diverse skærme. Som et supplement til yndlingsserierne på diverse film-tjenester, tilbyder jeg at spille en live-streamet koncert for børn. 

Børnesangene på mit repertoire er skrevet af børn. I en årrække har jeg været Huskunstner og lavet workshops i sangskrivning for samlet set flere hundrede skoleelever. Nogle af disse sange er så gode, at jeg til sidst måtte starte bandet RimRaketten. Normalt består RimRaketten af mig + 3 herlige og velspillende musiker-kolleger. Til mindre arrangementer tager jeg dog også jævnligt ud og spiller sangene solo under navnet June fra RimRaketten

Hvorfor overhovedet live-streame? 

Når alverdens musik, film og serier ligger tilgængelig på diverse underholdnings-platforme - hvad skal man så med en live-streamet koncert?

Se, dét spørgsmål er jeg rigtig glad for at du stiller!

For én ting er, at sidde passivt foran skærmen og mere eller mindre bevidstløst binge det ene serie-afsnit efter det andet i en endeløs strøm af envejskommunikation.  

Noget andet er, at deltage i en live-streamet koncert. Her kan du nemlig aktivt - i real-time - være med, når du skriver dine kommentarer til musikken du hører og de historier jeg fortæller undervejs. Og får min og andres respons på det du skriver. Altså en form for direkte ping-pong kommunikation i mellem os. 

Der sidder givetvis mange ensomme sjæle rundt om i de små hjem. Helt alene, uden noget at tage sig til. Måske endda sårbare mennesker med svagt helbred, som har lange udsigter til at kunne vove sig ud i verden, selv når samfundet så småt starter op igen. Mennesker som i dén grad trænger til et lille afbræk fra ensomheden ved at interagere med nogen udefra. Og dermed have stor glæde af et live-streamet musikarrangement online. 

Men også sunde og raske mennesker kan få glæde af en online-koncert. Som en tiltrængt variation fra deres daglige timelange net-serie-fix, indtil de kan vende tilbage på deres job (hvis de stadig har et...)

"Jamen efter påske begynder vi da at gå på arbejde igen!?" vil nogen måske indvende... Altså - for det første er det slet ikke sikkert det rent faktisk bliver en realitet. Her må vi vente og se. For det andet - selvom nogen rent faktisk så småt tager hul på noget der kan minde om en normal hverdag, vil mange stadig være nødt til at holde sig isoleret.

For smitterisikoen forsvinder jo ikke - og vil måske endda blive større i det øjeblik flere begynder at vove sig ud i verden. Så har man et skrøbeligt helbred, vil man stadig være nødt til at holde sig langt væk fra alle andre. Og så  er der jo alle dem der har mistet sit job uden udsigt til at finde et ny lige foreløbig... 

Så efter påske vil mange stadig være ensomme og isolerede og hungre efter adspredelse fx i form af musik spillet af en rigtig, levende musiker. 

Arrangér en live-streamet online-koncert: 

Her får du et par idéer til hvordan du kan arrangere en online-koncert. I det følgende tager jeg udgangspunkt i nogle muligheder på Facebook, men der er sikkert masser af andre platforme hvor man kan live-streame. Måske du har erfaring med det? 

  • Live-streaming i en eksisterende Facebook-gruppe: Arrangér en koncert i en lukket gruppe på FB, hvor det kun er gruppens medlemmer der kan se koncerten. Måske kan I deles om honoraret? 
  • Live-streaming i en Facebook-gruppe der oprettes til lejligheden: Sælg billetter der giver adgang til en lukket FB-gruppe, hvor koncerten streames fra.
  • Live-streaming direkte via DIN Facebook-side - for at glæde dine følgere. 
  • Live-streaming via andre platforme end FB - måske har du en idé? 

Feed back fra en glad arrangør: 

Lars ville gerne gøre noget godt for sine medmennesker. Så han valgte at investere noget af sin opsparing i at forære en online-koncert med mig til (i princippet) alle brugere på Facebook. Lars valgte, meget generøst, at betale hele festen selv. Men han kunne i princippet også være gået sammen med flere om at dele investeringen i mit honorar. Eller han kunne have solgt billetter. 

I hvert fald var Lars godt tilfreds med afkastet af den investering han foretog. Se bare hvad han efterfølgende skrev til mig: 

God! Bedre! Beltoft!


Lars Christensen

Torsdag d. 26/3-20 var jeg så heldig at få lov til at arrangere en ret speciel koncert med Vidunderlige June Beltoft.

På grund af den famøse Coronasmitte blev koncerten Live-streamet via Facebook, med June siddende alene med sin guitar, hjemme i sin egen stue.

Heldigvis indeholder Junes sangkatalog en hel del virkelig gode sange, og June fik sat dem sammen, og skabte en rigtig hyggelig stemning, så man næsten glemte at der manglede et publikum.

Jeg kan varmt anbefale at booke June til lignende arrangementer, eller i større format, når Coronakrisen er ovre, og vi kan komme ud og opleve hende "Rigtigt" Live igen.

Jeg giver Junes koncert ❤❤❤❤❤❤ af seks mulige.

Sådan kommer du igang:  

Kontakt mig på info@junebeltoft.com. Herfra tager vi en snak om hvad du kunne tænke dig, hvad det er for en slags publikum og hvordan vi gennemfører det, rent praktisk. 

Læs mere om mit virke som udøvende singer-songwriter og hvordan du booker mig til et arrangement - også IRL. 

Læs mere om koncerter med børnemusik her...

Og her kan du læse om hvordan du arrangerer en rigtig, levende hjemmekoncert - altså i DIN dagligstue, når vi en gang bliver sluppet ud af isolationen...

Din investering i at få mig til at fyre op under dit online-musikarrangement: 

Grundhonorar = kr. 2200,- Jeg spiller i op til ca. 45 minutter. Bemærk: Hvis du har et gyldigt VIP-Gavekort, sparer du 500 kr. - se her hvordan du får det.

Reklame for dit arrangement via min annonce-konto på Facebook, kan arrangeres mod ekstra betaling efter nærmere aftale. 

Ovennævnte honorar er pr. dags dato og derfor med forbehold for evt. fremtidige ændringer.