Arranger din egen hjemmekoncert

By June / a couple of years ago
June Beltoft musiker, sanger og sangskriver - Hjemmekoncert - House concert - Dagligstuekoncert

Hjemmekoncert, dagligstue-koncert, house concert ... (kært barn, mange navne)

Er der for langt til spillestederne i dit lokalområde?
Så er en hjemmekoncert løsningen. Selvom man bor lang-pokker-i-vold uden for lands lov og ret, kan man sagtens have et aktivt – og meget lokalt - kulturliv. Og så har det mindre betydning om man bor i Hobro eller Ohio. Oven i købet er en hjemmekoncert fantastisk hyggelig.

Musik med nærvær

Det er typisk det helt tætte og intime møde med musikken og musikeren som gør, at folk har lyst til at arrangere hjemmekoncerter. Når en ægte, levende musiker spiller for sit publikum i en dagligstue, er det noget helt andet end ude på de offentlige scener.

Både mens musikken spiller og du fornemmer de bittesmå nuancer i musikerens åndedræt. Hvor du ser de fine detaljer, når fingrene arbejder hen over instrumentet. Hvor du hører de små lyde af stoffet i musikerens påklædning, der bevæger sig i takt med musikken... Og når koncerten er slut og du og dine gæster får lejlighed til at få en snak med musikeren. 

Det er ofte dét, som gør musikoplevelser i private hjem helt uforglemmelig. Selv holder jeg meget af at spille koncert på den måde, for når jeg spiller hjemmekoncerter, oplever jeg gang på gang en nærhed med publikum, som bare er noget helt særligt. 

Gør som amerikanerne

I USA er det helt almindeligt at privatpersoner inviterer venner, bekendte og evt. andre hjem i dagligstuen til små, intime house concerts med omrejsende musikere. Ikke mindst i de områder, der ligger så langt ude på landet, at selv gribbene har madpakke med…

Gæsterne betaler en entré og køber evt. musikerens plader. Og måske sælger værten lidt kaffe/kage eller lignende. De penge som kommer ind, udgør musikerens hyre. På den måde kan almindelige mennesker som fx dig, arrangere en hyggelig komsammen med musikken i centrum. Og det koster dig ikke meget mere end lidt praktiske forberedelser.

Det behøver ikke koste en bondegård

Det er ikke nødvendigt at hive en masse af dine sparsomme $$ op af lommen. For det hjælper vennerne jo med! Der skal bare være et passende antal gæster, så der er basis for en reel hyre til musikeren. På den måde får I en uforglemmelig musikoplevelse på allernærmeste hold på sammenskudsbasis.

Du kan selvfølgelig også vælge at betale musikerens hyre selv og så bare invitere dem du holder af til en hyggelig musik-komsammen. Men har du ikke så meget at rutte med, er det oplagt at lade dine gæster betale entré

6 enkle trin: Sådan arrangerer du din egen hjemmekoncert:

  1. Kontakt mig og aftal hvor og hvornår jeg skal komme og spille 
  2. Gør op med dig selv om du selv betaler musikerhyren + evt. rejseomkostninger - eller om du vil tage entré og evt. sælge kaffe/kage, øl/vand osv...  
  3. Invitér nogle gæster 
  4. Køb forfriskninger, fx. øl, sodavand, vin, kaffe, te, citronmåner eller ingredienser til hjemmebag 
  5. Gør din stue klar til koncert. Fx ved at sætte (lånte) stole op på rækker og skubbe sofaen over i det modsatte hjørne... Sæt forfriskninger frem. Find ud af om du evt. vil sælge dem til publikum eller om der skal være fri bar. Faktisk stort set lige som du plejer, når du skal have gæster.
  6. HYG JER :-) Bare se hvor meget jeg hygger mig, når jeg spiller for dig og dine venner.

Har du spørgsmål, så check denne Hjemmekoncert-FAQ, hvor du sikkert kan finde svar på det meste. Du kan også downloade denne PDF, som er lige til at printe ud...

Vi ses! Jeg glæder mig til at komme hjem til dig og spille for dig og dine venner.