Spil Dansk 2019 – et sted nær dig?

By June / 4 years ago
Check June Beltoft's kunstnerprofil ud på www.spildansk.dk/kunstnere/june-beltoft

Skal din kommune være Spil Dansk-kommune i 2019? 

Musikbranchen har udnævnt uge 44 til at være den årlige Spil Dansk-uge - og Spil Dansk 2019 er ingen undtagelse.

Spil Dansk er musikbranchens årlige fejring af dansk musik i alle dens mangfoldige nuancer. Gamle folkeviser, klassiske symfonier, dansktop, syrejazz, dødsmetal, you name it... Så længe musikken er skabt af danskere eller musikere der bor i Danmark. 

Kommuner landet over deltager i festen ved at investere i de såkaldte Spil Dansk-Kommunepakker. En Kommunepakke indeholder en masse musikalsk guf, som I får for næsten ingen penge. Først og fremmest en stribe koncertarrangementer - men også workshops, konferencer og hjælp til promotion. 

Vælg selv jeres Spil Dansk-kunstnere

Når kommunen har købt en Spil Dansk-Kommunepakke, skal de vælge hvilke musikere de vil have til at komme og optræde. Musikbranchens organisationer, som står bag Spil Dansk, har nemlig samlet et katalog med en perlerække af kunstnere inden for forskellige genrer. 

Helt oplagt kan du/I jo starte med at checke den profil ud, som jeg har ovre på Spil Dansk's hjemmeside. Som du måske allerede ved, synger jeg de sange jeg selv skriver. Enten med backing-musikere eller alene med min guitar. 

I kan booke mig til forskellige typer koncerter, fx. intim-koncerter kombineret med en artisk talk eller hjemmekoncerter - altså koncerter i private hjem. 

Spil Dansk på alle sprog

Hvis du kender til min musik, så ved du nok også at jeg primært synger på engelsk. For nogle vil det være nærliggende at undre sig over om det virkelig kan være meningen at man synger på engelsk i Spil Dansk-ugen...?

Burde man ikke synge på dansk??

Men - dét behøver man faktisk ikke. Så længe musikken er skabt af musikere her i Danmark, kan man synge på lige det sprog man har lyst til. Om det så er dansk, svensk, kinesisk, kaudervælsk eller et helt nyt sprog opfundet til lejligheden. 

Faktisk behøver man slet ikke oplade sin sprøde røst. Der er masser der "nøjes" med at spille instrumental musik. 

Og det er jo fordi det hedder SPIL Dansk og ikke SYNG Dansk. 

Video: Eksemper på min live-performance

I playlisten herunder kan du høre nogle eksempler på den musik jeg optræder med. Nogle er fra koncerter med band, andre er solo-optrædender. Og der er sange på både engelsk og dansk.