Shooting Star – se musikvideoen her

By June / 5 years ago
Et snapshot fra musikvideoen til Shooting Star

Musikvideoen til Shooting Star.  

En musikvideo er ikke bare en musikvideo. Videoen til Shooting Star er i sig selv en lille fortælling, som understøtter selve sangen. Her får du historien om hvordan både sangen og musikvideoen til Shooting Star kom til verden. Og sangteksten, selvfølgelig... 

Når du ser et stjerneskud
så må du ønske. 
Jeg har altid sagt til mine børn,
at de må ønske sig
lige hvad det skal være.
Nogle af ønskerne 
går måske ligefrem
i opfyldelse...

Den dybere mening 

Da jeg arbejdede med musikvideoen til Shooting Star, oplevede jeg noget interessant. Selvom sangen formentlig er ny for dig, er det rent faktisk flere år siden jeg skrev den. Dengang lavede jeg tekst og musik på en eller anden diffus følelse af melankoli. Uden at jeg dengang helt præcist kunne sætte ord på hvad teksten egentlig handlede om. 

Sådan er det nogen gange med sange. Og i dette tilfælde blev det en følelse, mere end en konkret fortælling der driver sangen frem. 

Tiden gik. I lange perioder var jeg optaget af andre projekter. På det personlige plan blev jeg sendt ud på forskellige omveje af livet. Som man nu gør, når livet sker. Andre sange blev skrevet. Og spillet.

Samtidig tog visionen om at udgive et album lige så stille form. Og drev mig til at bruge sparsom tid på at arbejde på sangene til et album. Tid, som gik fra mere økonomisk indbringende aktiviteter. Men som til gengæld gav mig en dyb indre tilfredsstillelse. 

Efterhånden nåede jeg så langt som til at påbegynde et samarbejde med en producer, Christoffer Høyer. I hans studie tog vi hul på 4 numre og nu begyndte musikken for alvor at lyde som jeg gerne ville have det. 

Shooting Star blev den første jeg valgte at få gjort færdig. 

Da selve indspilningen var færdig, gik jeg i gang med at lave musikvideoen til sangen.  Det var i den forbindelse jeg opdagede noget interessant. For da var det, at den følelse jeg oprindelig skrev sangen ud fra, pludselig kom et spadestik dybere ned... 

I takt med at jeg nu arbejdede med musikken på det visuelle plan, begyndte en lille historie, at folde sig ud. Nu kunne jeg for alvor mærke - sådan rent fysisk mærke - melankolien i maven. Og dén fornemmelse guidede mig frem til den lille fortælling, som sangen Shooting Star rummer og musikvideoen understøtter. 

Noget med at hænge fast
i fallerede drømme
ønsker der ikke gik i opfyldelse
illusioner der bristede

... 

Se musikvideoen til Shooting Star lige her  

...og under videoen finder du sangteksten, hvis du har lyst til at læse med. 

Shooting Star - song lyrics

I just can't believe what they just said
like waking up by falling out of bed
all our sweet illusions seems to fall apart
and float away to vanish in the dark

Another Shooting Star
guess that's what you are
living in a twilight dream
Another Shooting Star
guess that's what you are
holding on to twilight dreams
it seems

They found you drowning in the wishing well
then left you hanging out to dry in Hell
Heaven knows you tried your best to keep the beat
same old song still playing on repeat

Another Shooting Star
guess that's what you are... 

(© music & lyrics: June Beltoft - all rights reserved)


Hør tidlige versioner af Shooting Star

Som nævnt, har Shooting Star været længe undervejs. Inden vi nåede frem til den sound du kan høre her, har den været igennem nogle forskellige udviklingsfaser. Og har lydt en hel del anderledes end den gør nu. 

Hvis du er nysgerrig efter at høre hvordan den også kunne været endt, så skriv dig op på min VIP-malingliste. Lige nu får du nemlig eksklusiv adgang til tidlige demo-versioner af Shooting Star, samt andet materiale jeg holder hemmeligt for alle andre. 

Desuden får du et Gavekort på 500 gode, danske kroner. Med Gavekortet får du rabat, når du hyrer mig til at spille til et arrangement. Bare for at nævne nogle få at de privilegier du får som VIP.

Skriv dig på i boksen herunder:


Hvornår kommer der så et album? 

Ingen tvivl om at den ultimative drøm stadig er et full-blown vinylalbum med 10 numre! Den oprindelige vision var en kæmpe release-fest på min runde fødselsdag her i 2019. Den dato blev dog forpasset for nogle uger siden.

Men drømmen lever stadig i bedste velgående. Ingen skal dog heller være i tvivl om, at det koster knapper at indspille og udgive musik. Så indtil videre må et fysisk vinyl-abum vente. 

Shooting Star kan du til gengæld finde på din foretrukne musikplatform online. Og så satser jeg stærkt på at de tre andre numre, som Christoffer og jeg startede på at indspille, kommer ud digitalt i løbet af 2019. Tilsammen munder dette foreløbige projekt ud i den digitale EP Twilight Dreams. 

Og jeg kan garantere dig for, at når vinyl-albummet en skønne dag bliver en realitet (og dét bliver i sandhed en skøn dag!) - SÅ skal jeg nok larme så meget, at du ikke er i tvivl. 

Find Shooting Star på de forskellige musik-tjenester -  her er en oversigt... 

Læs mere om Shooting Star og Twilight Dreams-projektet her...