Hvilken slags musik spiller du?

By June / 12 years ago

…et spørgsmål jeg som udøvende musiker jævnligt bliver stillet. Og da også et ganske rimeligt spørgsmål fra en som er nysgerrig og interesseret.

Det er bare så hulens svært at svare fyldestgørende på det – hvis det ikke skal tage halve timer i hvert fald. Eller fylde så urimelig mange linjer på enten papir eller internetprofil at læseren står af inden svaret er læst til ende…

At putte musik i kasser oplever jeg ofte som akavet, unaturligt… Nogle af de sange jeg skriver og synger er måske lidt poppede, andre mere ovre i noget blues- eller country-agtigt – uden helt at være det alligevel. Så hvis jeg, ud fra min aktuelle sætliste, skulle sætte en mærkat på som nogenlunde dækker det jeg selv synes det er, så bliver det noget i retning af denne mundrette formulering…:

pop-rock-blues-country-folk

…og så er det det begynder at lugte af stilforvirring – og så er det ikke engang sikkert at folk har forstået det alligevel.

En anden metode er den gammelkendte med at sammenligne musikken med kendte kunstnere – ofte er det andre som synes ens stil minder lidt om f.eks. Joni Mitchell, som i mit tilfælde. Og så er det jo alligevel ikke heeelt det samme…
Al respekt for Joni og jeg er absolut smigret over sammenligningen, men når det kommer til stykket lyder de fleste jo som sig selv, med mindre man ligefrem går målrettet efter at kopiere en bestemt kunstner.

Den bedste måde at danne sig et indtryk af musik er jo at høre den – og så kan man selv putte den i sine egne interne “stil-&-genre-kasser”.

Så hermed en opfordring til at klikke på musikafspilleren ude til højre. Eller endnu bedre – kom og hør mig når jeg spiller live. Og skal jeg ikke umiddelbart spille i nærheden af hvor du bor, så book et job til mig i dit nabolag ;-)

Når du så har booket mig, skal der jo helst komme en hel masse og høre det. Når de spørger hvad slags musik hende der June Beltoft spiller skal du bare sige…:

Pop & Rock with a gentle touch of The Blues

Det kan godt være betegnelsen ikke dækker 100% – men det lyder da meget godt, gør det ikk’ ;-)