Sådan kom opvasken med i en musikvideo

By June / 5 years ago
June Beltoft - Shooting Star single and music video, release April 30th 2019

Har du nogen sinde set en snavset opvask i en musikvideo? 

Af en eller anden grund har jeg i årevis gemt på en bunke mere eller mindre tilfældige fotos, taget af min datter. Mens jeg var ved at tage opvasken, legede hun med min nyindkøbte iPad, som bl.a. var udstyret med nogle forskellige fotofiltre. Og så gik hun ellers rundt i stuen og køkkenet og tog en masse billeder af alt muligt. Hun har nok været 8-9 år på det tidspunkt. 

Jeg er så en af den slags mennesker, som ikke uden videre smider ting ud. Tænk hvis man alligevel en dag fik brug for det...?! Og så var der også et eller andet over de billeder.

Fotofiltret min datter brugte gjorde, at billederne blev taget i sort-hvid og negativ. Hvilket gav de ellers ret hverdagsagtige og ikke specielt interessante motiver et eller andet creepy skær over sig. Så allerede den gang havde jeg en klar følelse af, at de fotos måtte kunne bruges til et eller andet... 

Lo-fi video med de forhåndenværende søm 

Hvis man ikke er signet til et af de store pladeselskaber som deres 1. prioritet har man som regel heller ikke det vilde reklame-budget. Når de store forkromede og luksus-lækre video-produktioner er uden for rækkevidde, man være lidt kreativ med de muligheder man har.

Nu synes jeg så det er ret sjovt at lave min egne musikvideoer - og heldigvis for det, for det er en temmelig tidskrævende opgave at filme og klippe bare 4-5 minutters video.... 

Det var her min datters 7 år gamle fotos endelig kom til sin ret. De bidrager nemlig ret godt til den melankolske stemning i sangen i al sin underlige skævhed. Og i takt med at videoen blev lavet, var disse billeder med til at skabe den lille historie der foldede sig ud efterhånden som arbejdet skred frem.  

Herunder får du et lille indblik de forskellige arbejdsprocesser omkring Shooting Star musikvideoen: 

Sådan blev musikvideoen til Shooting Star lavet

En video skal jo klippes - i dette tilfælde også helt bogstaveligt (om man så må sige...). En del af musikvideoen består af små stop-motion sekvenser, lavet af hundredevis af still-fotos... Mon det hjælper at bo på en klippe-ø...? (ha-ha...) 

Shooting Star. Sådan blev musikvideoen lavet

Der skal selvfølgelig også være et stjerneskud. En stjerne og en hale klippet ud i glimmer-papir med guld på den ene side og "rød-guld" på den anden, på en baggrund af sort karton. Meget lavpraktisk og ret hyggeligt at nørkle med (min gamle formnings-lærer ville have været stolt!). Sekvenserne med stjerneskuddet er også stop-motion, godt pladret til med forskellige billed-filtre og effekter. 

Shooting Star - sådan blev musikvidoen lavet

Med venners hjælp. Tidligere har jeg lavet mine musikvideoer helt selv. Denne gang var min gode kollega, billedkunster Tilde Lerche Engstrøm inde over til at filme. Og den unge Gaia Bolaños Christensen havde en lille rolle i videoen. 


Her får du lige en bette snas af musikvideoen til Shooting Star - inklusiv en opvask (bare rolig, den blev taget bagefter).  Jeg er selv ret glad for det færdige resultat og dens lo-fi æstetik.  Håber du vil tage godt imod den når den udkommer d. 30. april.


Her kan du se den færdige video når den har release: 

Musikvideoen til Shooting Star har premiere tirsdag d. 30. april kl. 20. på Facebook - tilmeld dig her og få en påmindelse når den går i luften...

...og så kommer den selvfølgelig også ud og ligge på min youtube-kanal. Jeg glæder mig helt vildt til at vise dig både sangen Shooting Star og den officielle musikvideo!

I selve indspilningen af sangen Shooting Star indgår i øvrigt en udtjent olietank på 1200 liter. Hvordan det gik til kan du læse om i dette blogindlæg, hvor jeg også kommer ind på hvordan jeg fik i déen til sangen helt fra begyndelsen.