Alone Tonight – potentiale for un-happy ending

By June / 6 years ago
June Beltoft, musiker, sanger og sangskriver Alone Tonight

Kender du typen? (Det gør du nok, hvis du er kvinde...)  

Han er sød. 
Han er charmerende. 
Han ved lige præcis hvilke knapper han skal trykke på, som får kærlighedshungrende kvinders knæ til at forvandles til  blævrende år i gelé på et  splitsekund. 
Han har dig i sin hule hånd 
og når aftenen er omme, kan han sætte endnu et hak i sengestolpen...

Du kender ham garanteret godt. Ham den flotte Prins Charming, som lægger kvinder ned på stribe - og trækker et spor efter sig af knuste kvindehjerter... 

"Jeg er vant til at få hvad jeg vil have"

Da han fyrede dén af, begyndte mine indre alarmklokker at give lyd. Selvtillid er selvfølgelig godt at have, men når en mand begynder at virke lige lovlig rutineret i forhold til at score - så er der noget i mig der siger: Nixen-bixen! 

Så bliver jeg stædig.

Og det var vist meget godt. For det viste sig at han var sådan en type. Som gør stormkur og lover guld og grønne skove. Men når først han har fået sit bytte i nettet - så mister han interessen og må videre ud på nattelivets uendelige jagtmarker. En player kalder man vist sådan en slags mand.

Der blev dog heldigvis ikke nogen affære med ham og mig. Til gengæld dukkede hans scorereplik op i mit hoved adskillige år senere, da jeg var ved at skrive en sang. Og det er baggrundshistorien for sangen Alone Tonight, som du lige nu er ved at blive indviet i.

Kampen mod den altfortærende forelskelse

❞  Du ved jo godt det er dumt.
Du ved jo hvordan det ender. 
Hvis du giver efter for alle hans smukke ord om romantik og kærlighed
så ender du med at ligge tilbage
i mental fosterstilling
med et knust hjerte. 
Igen...

Han mestrer spillet til perfektion. Og han ved, han bare skal være tålmodig. Før eller siden vil det bytte han har udset sig, være viklet uhjælpeligt ind i hans net. Det er kun et spørgsmål om tid.

Hun kæmper stædigt imod. Nægter at overgive sig, vel vidende at hvis først hun giver slip, hvirvles hun nådesløst ind i en vild og berusende forelskelse. En brandvarm affære, som kun kan ende med et afbrændt hjerte. Hendes afbrændte hjerte.

Så imens hun desperat forsøger at holde fast i sig selv og sin sunde fornuft - og prøver med alt hvad hun har i sig, at modstå den dragende trang til at kaste sig ud på det dybe vand og et brandfarligt eventyr - nyder han spillet og jagten.

Og han er vant til at få hvad han vil have...

Når ekstase bliver til antiklimaks

❞  Er der noget mere vidunderligt
end at sole sig i en smuk og supercharmerende persons udelte opmærksomhed.
At føle sig eftertragtet, begæret, attråværdig...
Og frem for alt:
Følelsen af at
du er The One
i den andens øjne...

Har du også oplevet følelsen af at være ført godt og grundigt bag lyset når det viste sig, at du bare var endnu en i den lange række af The One's?

Den der trælse aaaargh-hvordan-kunne-jeg-være-så-naiv-følelse når det viser sig, at du bare var et nummer i en endeløs række af erobringer. At når først du havde givet efter og ladet dig forføre, var du reduceret til endnu en mission accomplished - og det var så dét! Et vidunderligt eventyr med en un-happy ending.

Dét har jeg prøvet. Og det var fantastisk så længe det varede. Men da eventyret sluttede, skete det brat og nådesløst...!

Da ham her så forsøgte sig, var rygtet om hans opfattelse af romantik løbet i forvejen.

Så den aften blev jeg hjemme - alene.

Lyt til sangen Alone Tonight