Få indflydelse på DR’s sendeflade – og støt samtidig en musiker

By June / 9 years ago

Har du nogen gange lyst til at kunne bestemme – bare en lille smule – hvilken musik der bliver spillet i radioen?

Det kan du rent faktisk! Og endda samtidig med at du støtter dem som har skabt musikken. Du kan gøre det på en af følgende måder:

1. Send musikønsker til DR (f.ex en af  mine radiosingler Into Affection, Heaven Help My Heart eller Dizzy Flight) ved at:

  • Skrive en mail til: p4aften@dr.dk
  • SMS’e: P4 [mellemrum] [din tekst] til 1212, det koster 1 kr + sms-takst.

Der er selvfølgelig ingen garanti for at det virker, men mon ikke der er nogen derinde som reagerer, hvis tilstrækkelig mange ønsker den samme sang… ;-)

Hvis du bare vil have noget lækker musik til samlingen (og samtidig støtte musikeren) er der selvfølgelig også disse muligheder:

2. Køb musikken. På CD og vinyl eller som digitale downloads. Og køb gerne flere eksemplarer som gaver til vennerne. F.ex på iTunes, TDC Play og andre steder hvor man kan købe musik som downloads.

3. Lyt til musikken på de lovlige streamningtjenester, f.ex Spotify, Wimp og lignende steder.

Hver gang et musiknummer bliver spillet i DR, købt som download/CD m.m. eller streamet, så giver det lidt penge til dem som har lavet musikken. Ikke det vilde, men mange bække små, som bekendt…

Klik og gå til iTunes...Klik og gå til Spotify...Klik og gå til Wimp...Klik og gå til TDC Play...

 

Musik er en del af de flestes hverdag, hvad enten den strømmer ud af radioen og diverse elektroniske devices. Eller fungerer som underlægning til film, reklamer og hvad har vi. Eller når vi sætter en plade på og lytter imens vi studerer coveret. Eller når vi går ud og hører musikken blive spillet live. Bare for at nævne nogle få almindelige hverdagsscenarier. Musik er noget vi bruger til daglig – og den bliver jo lavet af nogen…

Som musiker knokler man uden at tjene det store på det. Og det gider vi selvfølgelig fordi vi elsker det vi gør! Når der så endelig er en mulighed for at tjene lidt håndører på det vi laver, så tager vi selvfølgelig også imod med kyshånd.

Og jeg har jo heldigvis gjort mig den glædelige erfaring at der findes en hel del musikelskere, som gerne vil støtte musikskabere som mig.

For eksempel da en masse søde og generøse mennesker i starten af 2013 donerede penge til min crowdfunding, som gik over al forventning. Og resulterede i EP’en Alive, som udkom i slutningen af samme år.

Uden dén hjælp og støtte ville det ikke have været en mulighed lige med det første, for så skulle jeg først have fundet en anden måde at få råd til at betale løn til musikere og producer, leje af studie osv…

Vi skal heller ikke glemme al den anden support fra folk, som deler links til det jeg laver, skriver til mig når jeg bliver spillet i radioen, kommer når jeg er ude og spille, snakker med deres lokale spillested fordi de synes jeg skal komme og spille dér. Eller bare siger/skriver noget pænt om den musik jeg laver.

Så en stor tak skal hermed lyde fra mig til dig!