Save the World – a song made in Nashville

By June / 5 years ago
pigtråd, barbed wire, amnesty international, June Beltoft singer-songwriter and musician

Hvem kan redde hele verden? 

Hvis jeg havde verdensherredømmet,
ville jeg øjeblikkelig standse al krig!
Jeg ville sørge for at ingen manglede
mad, tøj, et sted at bo.
Jeg ville sætte alle de ypperste forskere
i gang med at finde og implementere
den ultimative løsning
på klimaproblemerne...

I årevis har jeg været medlem af Amnesty. Via et relativt beskedent, månedligt beløb støtter jeg deres bestræbelser på at gøre verden til et bedre sted. En ubetydelig dråbe i havet, ville nogen nok sige. Men hey - uden dråber ville der slet ikke være noget hav. Og under alle omstændigheder kan jeg ikke bare lade stå til og lade som ingenting...

Som medlem af Amnesty får jeg med jævne mellemrum deres medlemsblad sendt til min postkasse. Her bliver vi medlemmer orienteret om organisationens arbejde for Menneskerettighederne rundt om i verden. 

Det er godt nok ikke for sarte sjæle det, der foregår derude... 

Faktisk har jeg svært ved at fatte, at mennesker kan være så onde og afstumpede over for deres medmennesker. Som om de er mentalt reduceret til simple rovdyr, hvis eneste menneskelige egenskab er, at de mishandler og myrder piger, drenge, kvinder og mænd på de mest bestialske måder - bare fordi de kan. 

Sådan en historie læste jeg i medlemsbladet i dag. 

Jeg skal undlade at udpensle de blodige detaljer. Men den historie gav mig godt nok ondt i maven... 

Det er så derude i den store verden, langt fra vores trygge og varme hjem. Men selv herhjemme findes der mennesker, som frister en trist og utryg tilværelse. Med vold i hjemmet, misbrug, psykisk sygdom, hjemløshed, bare for at nævne nogle eksempler. Så der er bestemt også plads til forbedringer her i vores egen baghave.  

En dråbe i havet...   

The world is quaking
outside my door 
The Earth is shaking,
I try to ignore
there's nothing I can do,
it's not that I don't want to
but I can't Save the World

(Fra sangen Save the World, 
skrevet i Nashville, Tennessee
af Jamey Perrenot + undertegnede)

Hvis jeg havde verdensherredømmet, ville jeg stoppe det omgående! Eller - jeg ville aldrig tillade at det overhovedet kom så vidt. (Ja, det lyder naivt, men man må godt drømme...) 

Men jeg er bare et enkelt lille menneske ud af milliarder. Som dog er så heldig at leve et fredeligt sted, med tag over hovedet, tøj på kroppen, mad i maven. Og ikke mindst retten til at ytre mig uden at blive forfulgt. 

Så selvfølgelig kan jeg godt lige finde et ekstra lille beløb til en hårdtarbejdende organisation som Amnesty. Selvom de heller ikke har verdensherredømmet, gør de alt hvad de kan for at råbe verdens ledere op. Heldigvis giver deres indsats også gode resultater rundt omkring. Så selv om det kan synes op ad bakke, er der også håb.

Hvis du gerne vil bidrage med endnu en dråbe i havet (eller flere), kan du støtte Amnesty her... 

Og imens du finder dit credit card frem, kan du lytte til denne her:

Save the World  

Save the World skrev jeg i Nashville, Tennesee i samarbejde med en lokal musiker ved navn Jamey Perrenot. Den handler om den til tider overvældende følelse af frustration og afmagt over at man ikke kan redde verden. Og den dårlige samvittighed over at man selv lever i fred og overflod og derfor burde gøre noget mere.

Men lidt har også ret - og uden dråber ville havet tørre ud...