Ude af sync – at være eller ikke være tro mod sig selv…

By June / 11 years ago
June Beltoft fra et interview i udsendelsen Mellem Os i TV2-Bornholm

Når selve sjælen begynder at brænde sammen... 

For et par år siden skrev jeg en sang som umiddelbart lyder som en glad popsang - men lytter man efter teksten opdager man at der ligger alvor bag...

At være i sync betyder at "maskinen kører som smurt". At "computerens komponenter er tunet godt ind på hinanden". Eller overført til menneskelivet - at man oplever at ens liv hænger sammen på en meningsfuld måde.

Når ens liv kommer ud af sync er det et tegn på at "tandhjulene kører skævt". At "computeren er overbelastet". Eller at ens liv trænger til et grundigt eftersyn, fordi der er opstået en form for ubalance.

Da jeg skrev sangen Out of Sync, havde jeg netop været igennem et langvarigt og opslidende skilsmisseforløb. Arbejdsmæssigt var jeg nået til en erkendelse af, at jeg var havnet et sted hvor jeg ikke længere trivedes. Fast løn kan være meget godt, hvis man er glad for det man laver - men jeg følte at jeg var fixeret i en spændetrøje!

Jeg brændte jo allerede dengang for at skrive sange og knoklede på for at komme videre med det, samtidig med at urimelig meget tid og energi blev brugt på at hive pengene hjem. Vel at mærke via arbejdsopgaver jeg ikke fandt tilfredsstillende.

Og det havde jo i virkeligheden stået på meget længere end jeg brød mig om at tænke på.

Til sidst måtte jeg da også konstatere at jeg var begyndt at få klare stress-symptomer. Hovedpine, ondt i maven, mærkelige hukommelsesudfald og generelt bare ked af det...

Det var dér jeg indså, at hvis ikke jeg skulle gå ned for alvor, var jeg nødt til at hive i nødbremsen.

Hvem vil være en sur, indebrændt og desillusioneret mokke... 

Heldigvis fik jeg stoppet op i tide og fik mig en tiltrængt tænkepause, hvor jeg besluttede at nu måtte det briste eller bære. Hvis ikke min sande passion fik den plads den fortjente, ville jeg ende som en sur, indebrændt og desillusioneret mokke - og hvem gider være sådan én...?!

I dag, 2 år og en arbejdslivs-oprydning senere, er jeg SÅ glad for at jeg tog den beslutning. Måske har jeg været heldig, men indtil nu har det hængt sammen - også økonomisk, på trods af at jeg næsten har fravalgt fast lønarbejde.

Jeg har endnu ikke nået alle mine mål og det er ikke altid lige let, men jeg har en god følelse af at bevæge mig støt og roligt i den rigtige retning og det allervigtigste er, at jeg har generobret lederskabet over mit eget liv.

I et interview jeg var inde og lave i TV2/Bornholm, blev jeg spurgt hvordan jeg turde tage springet fra fast løn til freelance. Mit svar var: Jeg turde ikke andet!

Og skulle jeg en dag nå frem til, at jeg ikke længere orker at være freelancer, står det mig helt frit at vælge en ny retning. Det allervigtigste er, at jeg får prøvet om mine passions-vinger kan bære. For så vil jeg, når jeg engang er blevet gammel, kunne læne mig tilbage og sige, at jeg gav det chancen.

Lyt til Out of Sync  

...og de andre sange fra Alive-EP'en herunder. Er du nysgerrig på den historie der ligger bag sangen Out of Sync, kan du finde nogle flere blogindlæg her...