Dark Clouds musikvideoen er klar

By June / 4 years ago
Dark Clouds musikvideo - June Beltoft

Dark Clouds er single nr. 2 fra EP'en Twilight Dreams. Den første single Shooting Star kom ud i foråret 2019 - og single nr. 3 med titlen Twisted and Blind er ved at være på trapperne. 

I see Dark Clouds on the horizon...   

Mørke skyer trak op i horisonten ud for en ø i Kattegat. Næsten som et varsel.   

Vejret bød ellers på smuk blå himmel denne sensommerdag på Samsø. Dorthe Lima og jeg var taget ud til kysten for at finde inspiration til den sang vi havde sat os for at skrive sammen den dag. Knap havde vi fået sat os ved bænke-bordet og fundet guitar og notesblokke frem før inspirationen kom til os.

En tyk bræmme af mørke, næsten sorte skyer var begyndt at trække op ude i horisonten og kølig luft begyndte at blæse ind fra havet. Kontrasten til den ellers skyfri sensommerhimmel var til at få øje på. Og gav os en ildevarslende fornemmelse om at noget mørkt og tungt nærmede sig.

Umiddelbart et uvejr - men også helt oplagt som en metafor for fx en livskrise. 

Nogle simple akkorder på guitaren dannede rammen - og på ingen tid havde Dorthe og jeg skrevet sangen Dark Clouds. 

Sangen der spåede om fremtiden 

At Dark Clouds skulle vise sig at være nærmest profetisk havde vi ingen anelse om.

Vi var bare glade i låget over "den lille ny" vi lige havde skabt sammen. I det hele taget var vi begge glade og tilfreds der hvor vi hver især var i livet. Og nu lagde vi store planer om at Dorthe skulle udgive den. Dorthe Lima havde nemlig en gudsbenådet sangstemme og hendes stil passede perfekt til den stille og melankolske Dark Clouds. 

Som det ofte sker, gik tiden og årene. Efter Samsø havde vi begge masser af projekter i gang, som også krævede opmærksomhed. Vi havde dog ikke glemt Dark Clouds og var stadig opsat på at få den indspillet - når vi fik tid... 

Men så blev Dorthe ramt af brystkræft. 

I første omgang klarede hun den. På et tidspunkt mødtes jeg med hende i Berlin, hvor hun var flyttet til. Håret var vokset ud igen, hun var glad og skulle lige til at flytte ind i en ny lejlighed i nabolaget sammen med sin teenagesøn. Det blev også sidste gang jeg så hende. Nogle måneder senere kom den triste nyhed: Kræften var vendt aggressivt tilbage og Dorthe var død.

Her kunne vores sang så være endt i en skrivebordsskuffe. Men den blev ved og ved med at vende tilbage i min bevidsthed.

Dark Clouds nægtede at gå i glemsel... 

Dorthe Lima - R.I.P.  

Dorthe Lima co-wrote the song Dark Clouds with June Beltoft

Jeg mødte Dorthe Lima på et sangskriver-retreat på Samsø i 2012. Hurtigt fik jeg et indtryk af Dorthe som et varmt og åbenhjertigt menneske. Vi fik os et par rigtig fine og dejlige samtaler plus nogle festlige aftner i løbet af den uge vi tilbragte på Brundby Rockhotel. 

Jeg ville virkelig have elsket at høre Dorte på en indspilning af Dark Clouds.

I Dorthe Limas ånd har jeg nu lavet en indspilning af sangen hvor jeg synger. Og lavet en musikvideo, som du kan se herunder:  

Se musikvideoen til Dark Clouds    


Dark Clouds på streamingtjenesterne 

Dark Clouds er tilgængelig på de fleste streamingtjenesterNår du trykker på billedet herunder finder du links til de mest almindelige steder for streaming og download.

Dark Clouds link to Spotify, YouSee Music, Apple Music, iTunes, Tidal, Deezer, Amazon Music