Ikke for tryghedsnarkomaner

By June / 6 years ago
I studiet for at indspille Out of Sync

Når livet ryger ud af sync... 

For nogle år siden røg jeg ind i en sygemelding på grund af stress, som tvang mig til at tage mit liv op til revision. Under min sygemelding skrev jeg sangen Out of Sync. Siden har jeg gjort mig nogle tanker og reflektioner, som jeg nu har fået lyst til at dele med dig i en lille serie her på bloggen. Måske er det noget du kan relatere til? 

​Her kommer det foreløbigt sidste indlæg i serien...

Der var ingen som lovede det skulle være nemt  

Vinden pifter ind ad de utætte vinduer, hvor titusinder af filigran-tynde isblomster breder sig i sirligt, perfekte mønstre på de sprossede ruder. Hendes ånde materialiseres som hvide skyer i det kølige rum, som hun sidder der ved bordet, alene på sit sparsomt indrettede loftkammer. Her skaber hun sin unikke og eviggyldige kunst i skæret fra den enlige, nøgne glødepære som hænger ned fra loftet. Sulten, som ubønhørligt gnaver i den tomme mavesæk, er den drivkraft, som giver Verden det næste banebrydende maleri, symfoni eller litterære værk. Og forhåbentlig sikrer den evigt forhutlede kunstner det næste måltid mad.

Og så videre og så videre. You get the picture...

Myten om den ludfattige kunstner, som lever for sit kald, men kun lige akkurat kan (over)leve af det, kender vi vist alle.

(Jeg ææælsker stereotyper! De er eminente til når overdrivelse skal fremme forståelse)

Helt så usselt lever jeg trods alt ikke. Tværtimod, vil jeg mene. Jeg og mine unger har hvad vi behøver, inklusive råd til lidt lejlighedsvis tant og fjas. Vi lever godt uden at det er overdådigt prangende. Nogen ville nok mene at jeg burde udvise lidt større samfundssind ved at privatforbruge noget mere og dermed bidrage til at holde vækst-hjulene i gang. Well, dem om det.

Som musiker har fravalgte jeg på et tidspunkt den faste, månedlige løncheck. Til gengæld lever jeg med svingende og usikre indtægter. Noget der for mange ville give anledning til søvnløse nætter, ondt i maven, utryghed og... nåja... stress. Mange dygtige, talentfulde musikere og andre kreative ender da også med at vælge den økonomisk sikre vej med fast arbejde og ditto indkomst. Helt forståeligt. Jeg drømmer også hede drømme om et fast beløb af passende størrelse, der tikker ind på kontoen hver den første...

Prisen for fast indtægt er bare alt, alt for høj for en som mig. For så går tiden og energien fra det jeg brænder allermest for:

Min musik.

Og uden den fornødne plads og tid til at fordybe mig i min musik - så bliver jeg stresset!

Ind i mellem bliver jeg spurgt hvordan jeg har turdet tage springet fra fast løn til freelance. Mit svar er hver gang:

Jeg tør ikke andet.

Jeg vil nemlig gerne være i sync!

Dette indlæg er det sidste i serien om dengang jeg vaklede på kanten af stress-sammenbruddet. Noget der gav mig anledning til at skrive sangen Out of Sync, som du kan lytte til herunder. Den har i øvrigt været Månedens Sang og i den forbindelse fik mine VIP-fans eksklusiv adgang til at downloade den sammen med sangens baggrundshistorie.

Bliv VIP og lyt til Out of Sync lige her... 

For noget tid siden var den Månedens Sang, som er et eksklusivt privilegium for mine VIP's. Som VIP får du bl.a. udvalgte sange til at downloade, du får sangenes baggrundshistorier og du får røverhistorier fra et musikerliv. Og meget, meget mere... Start videoen og skriv dig på, når tilmeldingsboxen popper op.

 

Check også lige din mail. For at komme helt ind i VIP-klubben og få adgang til alle lækkerierne, skal du lige bekræfte din tilmelding via den mail, som rammer din indbakke lige nu.