Musik og sommervibes for både børn og voksne

By June / 7 years ago
Musik for børn og voksne

Så så (og hørte) man lige mig spille, først for en folk glade unger, dernæst for en flok feststemte voksne på en gård langt ude på landet…

Jeg har nemlig sange både til voksne og til børn på repertoiret.

Musik for børn og voksne

Så er der linet op til musik til havefesten!

Solen skinnede og hyggen var i top på bondegården, hvor jeg var inviteret til stor, privat havefest en lørdag aften hos en bekendt. Jeg havde ladet mig overtale til at spille lidt for de øvrige gæster, så jeg havde taget lidt grej med.

Tanken var, at jeg skulle underholde lidt efter at vi havde fået noget at spise. Men da jeg dukkede op, viste det sig dels at maden af forskellige årsager var forsinket – og dels at der også var en hel masse børn med til festen.

Så hvad var mere oplagt end at jeg da lige spillede et sæt med nogle af de sange jeg har været med til at skrive sammen med børn. Igennem de senere år har jeg i min egenskab af gæstelærer og Huskunstner undervist i sangskrivning på en række forskellige skoler. Det er der med tiden kommet en del gode sange ud af. Og et repertoire, som må siges at være temmelig unikt.

Så mens vi ventede på at maden skulle blive klar, underholdt jeg børnene med sange f.eks. om at bage pandekager, spise pizza og selvfølgelig den om stakkels Pernille, den hårdt prøvede skolelærer, som bruger persille til at stikke i ørerne fordi eleverne larmer. Og ungerne, de var helt med på legen og elskede at nogen spillede musik for dem. Der er intet som når voksne gider at lege.

Da vi havde spist, var det tid at spille et sæt for de voksne med sange udvalgt fra mit voksen-repertoire. Her er sangene hovedsageligt på engelsk, med et par enkelte afstikkere på dansk. Når jeg spiller til en fest, søger jeg at afstemme mit sangvalg, sådan at det bliver en god, underholdende blanding med et strejf af både alvor og lidt humor.

Men tilbage til børnene – for da jeg var færdig med at spille, fik de mig til at føle mig som en hel, lille rockstjerne, da de nærmest “overfaldt” mig med alle deres tilkendegivelser, nysgerrige spørgsmål og en masse fortællinger de lige skulle dele med mig. Så et af ekstranumrene blev selvfølgelig dedikeret til de unge mennesker.

Jeg elsker at dele min musik – og at give både børn og voksne en god oplevelse!


Læs mere om mit børnemusik-projekt på min hjemmeside om sangskrivning med børn og unge…