Hvor blev den gode sang af…?

By June / 12 years ago

I kølvandet på denne artikel fik jeg lige lyst til at komme med et par bemærkninger om det netop afviklede europæiske Melodi Grand Prix med Soluna Samay som det danske bidrag til konkurrencen.

Som bekendt blev det jo Sverige som vandt – stort endda – med et hårdtpumpet dance-nummer som åbenbart tog gennemsnitseuropæeren med storm. Personligt har jeg dog svært ved at gennemskue hvor “den gode sang” befinder sig. Måske er den der et sted, inde bag en masse opskruet og – efter min smag – enerverende umpfda-umpfda rytme-produktion, men jeg må tilstå at jeg ikke har haft lyst til at undersøge det nærmere. Jeg føler mig ganske enkelt stresset når jeg hører det nummer!

Og med Danmarks knap så høje placering kommer så alle diskussionerne om hvorvidt “I Should’ve Known Better” nu også ER så god en sang som vi gik troede, og om Soluna burde have haft et andet scene-outfit og så videre og så videre…

At nogen så kalder den lave placering for et nederlag kan jeg ikke helt følge. Hvis et nummer er nødt til at være i stil med den svenske vindersang for at komme på førstepladsen, så er den helt store taber efter min ydmyge mening musikken og den gode sang! Det er lige før jeg hellere havde set de russiske babujska’er komme helt til tops, de havde da i det mindste lidt humor.

Jeg synes Danmarks bidrag er en ganske udmærket pop-sang. Og uden i øvrigt at forholde mig til hendes kostume, synes jeg bestemt også at Soluna gjorde det rigtig fint. Til det danske GP var hun klart en af mine favoritter – og ikke bare fordi jeg har mødt hende i den virkelige verden, for der var også andre af mine bekendte blandt de deltagende acts.

I vinter havde jeg fornøjelsen af at spille med Soluna på Svanekegaarden i forbindelse med vores SingerSongwriter Circles, og kunne her konstatere at hun har et klokkeklart talent både som sanger og sangskriver, og det kan intet Eurovisions Grand Prix-cirkus tage fra hende. Og hvis hun er smart, og det er jeg sikker på hun er, så smeder hun nu, mens jernet er varmt, nu hvor MGP-hypen har boostet skaren af dedikerede fans. Forhåbentlig kan det give noget velfortjent opmærksomhed til den CD hun udgav sidste år, som for alvor lader sangeren OG sangskriveren Soluna Samay komme til sin ret!

For heldigvis findes der andet her i verden end Melodunte Grand Prix…

Har i øvrigt skrevet lidt mere her på bloggen om min holdning til sang-konkurrencer.